Köszöntő

Schmidt Csaba Tatabánya polgármestere

Nyisson ránk!

A gyakorlott természetjárók jól tudják, hogy egy teljesíthetetlenül hosszú út is teljesíthető, ha az ember leküzdhető szakaszokra osztja fel. Néha a látóhatárra kell szegeznünk a tekintetünket, máskor azonban jobban tesszük, ha csak a következő emelkedő tetejéig, egy újabb turistajelzés feltűnéséig gyalogolunk el, mert ott úgyis meglátjuk a következő, elérhető célt.

A városvezetés is ilyen kihívás. Hosszú, soha véget nem érő küzdelem, amelynek során önmagunkon és a külső körülményeken is diadalmaskodnunk kell, jól beosztva az erőnket, de soha fel nem adva a végső győzelembe vetett hitet.

Ilyen kemény menet volt az is, amelynek végén kinyitjuk önök előtt a Gerecse Kapuját. A Kő-hegyi turulszobor mellett épülő turisztikai látogatóközpont az erdőkedvelők régi kívánsága volt, amit most végre teljesíteni tudunk a kormány és az Európai Unió támogatásának köszönhetően.

A Gerecse Kapuja átadása után 500 négyzetméteren étteremmel, mellékhelyiségekkel, ajándékbolttal, kiállítással, előadóteremmel, via ferrata felszerelés-kölcsönzővel és természetesen sok-sok információval várja a kirándulókat, akik három új, interaktív szolgáltatásokkal egyedivé tett tanösvényen gyönyörű erdőségünk nevezetességeit is megcsodálhatják. Várjuk a túrázókat akár az erdőkedvelő házi kedvencükkel, a sziklamászókat, a kerékpárosokat, a baráti társaságokat, az iskolai csoportokat, a nyugdíjas klubokat, a családokat és a szerelmes párokat – a Gerecse Kapuja mindenki előtt nyitva áll, aki tisztelettel fogadja a természet invitálását.

Arra biztatom önt, hogy ha átböngészte honlapunk információit, akkor kerekedjen fel, jöjjön el Tatabányára, nézze meg szépülő városunkat, menjen fel a Kő-hegyre és hagyja, hogy a Gerecse önt is elbűvölje.

Közel vagyunk. Nyisson ránk!

Schmidt Csaba
polgármester
Tatabánya